אורז מטוגן מתכון קל ופשוט

אורז מטוגן הוא מאכל מהיר וטעים שאפשר להכין בקלות בבית.

מתכון בסיסי לאורז מטוגן:

300 גרם אורז מבושל (כ-2 כוסות של אורז שאורז במים) 2 כפות שמן צמחי (למשל שמן סויה או קנולה) 2 ביצים 1 בצל קטן, קצוץ 2 גזר, קצוץ לקוביות קטנות 100 גרם אפונה קפואה 3 כפות סויה מלח ופלפל לפי הטעם בצל ירוק קצוץ (לקישוט)  

הוראות הכנה שלב אחרי שלב

בישול האורז: אם השתמשתם באורז לא מבושל, הכינו אותו לפי ההוראות על האריזה. אם יש אורז בושל מיום קודם, זה מצוין – הוא ייתן מראה פריך יותר. טיגון הבצל: חממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא עשוי ושקוף, כ-3-5 דקות. הוספת הגזר ואפונה: מוסיפים את הגזר והאפונה למחבת ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהירקות רכים. בישול הביצים: דוחפים את הירקות בצד של המחבת, ושוב ממקמים את החום על בינוני. שוברים את הביצים לתוך המחבת ומערבבים עד שהן מתבשלים לחלוטין. הוספת האורז: מוסיפים את האורז המבושל למחבת ומערבבים הכל יחד. מוסיפים את רוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהאורז חם ומשולב היטב עם שאר המרכיבים. הגשה: מסדרים את האורז המטוגן לצלחות ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ מעל.  

טיפים ווריאציות נוספות

גיוון: נוסיף ירקות כמו פטריות, בוק צ'וי, או אפילו תירס. טופו, חזה עוף או בקר חלבון טבעוני: לשדרג את המתכון עם טופו במקום ביצים.  

זמן הכנה

כ-30 דקות. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן או עם חמאת בוטנים חריפה, לחוויית טעמים עשירה יותר. https://belightful.co.il/%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%96-%d7%9e%d7%98%d7%95%d7%92%d7%9f-%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a7%d7%9c-%d7%95%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98/?feed_id=1174&_unique_id=6775084986de4

תגובות