סופגניה מהירה היא פתרון נהדר לכל מי שרוצה ליהנות מהקינוח המסורתי מבלי להשקיע זמן ומאמץ רבים. המתכון הזה קל, טעים ואידיאלי לכל חג החנוכה.
רשימת מרכיבים (ל-12 סופגניות)
500 גרם קמח חיטה 250 מ"ל מים פושרים 100 גרם סוכר 1/2 שקית אבקת סודה לשתייה (בערך 8 גרם) 1/4 כפית מלח 1/2 שקית סוכר וניל (בערך 8 גרם) 1 ביצה 10 מ"ל שמן פרופיל (כ-2 כפיות) + שמן לטיגון ריבה למילוי (כגון ריבת תות או ריבת שזיפים) אבקת סוכר לפיזורהוראות הכנה שלב אחר שלב
ערבוב החומרים היבשים: בקערה גדולה, מניחים את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, מלח וסוכר וניל. מערבבים היטב. הוספת החומרים הרטובים: מוסיפים את הביצה והמים הפושרים לתערובת היבשה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח. מנוחה קצרה: מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח במשך 15-20 דקות. חימום השמן: בזמן שהבצק נח, מחממים שמן בקונכיה או סיר עמוק על חום בינוני-גבוה. עיצוב הסופגניות: מקפלים את הבצק על שולחן מקומח וקורצים עיגולים בגובה של כ-5 ס"מ עם קאטר. אפשר לעשות גם סופגניות קטנות יותר. טיגון: בעזרת כף מחוררת, מניחים את העיגולים בשמן החם בעדינות. מטגנים מכל צד כ-2-3 דקות עד שיש להם צבע זהוב יפה. סינון וקרור: מניחים את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג לסינון השמן. מילוי: בעזרת שקית זילוף או מתקן מילוי, ממלאים כל סופגניה בריבה שאתם אוהבים. פיזור אבקת סוכר: מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות המילואות ומסדרים על צלחת הגשה.טיפים ווריאציות נוספות
-
- ניתן להוסיף לתערובת מעט קינמון לטעם.
-
- עבור סופגניות שוקולד, הוסיפו קקאו לתערובת הקמח.
-
- ניתן למלא את הסופגניות גם בקרם פטיסייר או שוקולד נוטלה.
-
- כדי להקטין את השומן, ניתן לנפח את הסופגניות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות לצרף את הבצק משומן קל.
תגובות
הוסף רשומת תגובה