עוגיות דבש קלות להכנה

עוגיות דבש רכות וטעימות, מושלמות לכל אירוע חגיגי וגם כממתק יומיומי. מתכון קל להכנה שממלא את הבית בניחוחות מתוקים של דבש ותבלינים.

מרכיבים:

200 גרם דבש 100 גרם חמאה (לטמפ' חדר) 150 גרם סוכר חום 1 ביצה גדולה 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי) 1/4 כפית מלח 300 גרם קמח חיטה 1 כפית אבקת סודה לשתייה 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)  

הוראות הכנה:

חימום התנור: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. הכנת הבצק: בקערה גדולה, מסננים את החמאה עם הסוכר החום ודבש. מערבבים היטב עד שהתערובת נהיית חלקה ואחידה. הוספת הביצה: מוסיפים לתערובת את הביצה ומערבבים שוב עד שהתמוססת לחלוטין. תבלינים: מוסיפים את הקינמון, מאגוז מוסקט, מלח, קמח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת. אם אתם רוצים, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים. יצירת עוגיות: בעזרת שתי כפות או כף גלידה, יוצרים עיגולים בגודל של כעשרה ס"מ ומניחים על נייר האפייה במרחקים של 5 ס"מ זה מזה. אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב כהה, edges slightly turning darker. קירור: מסננים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על רשת לקירור.  

שדרוגים

לאוהבי שוקולד: ניתן להוסיף 100 גרם שוקולד מריר קצוץ לתערובת. תוספת פירות יבשים: הוסיפו תמרים או שקדים קצוצים כאשר לכם משיכים עם הבצק. תבלינים: לא חובה להשתמש בקינמון, אפשר לשים דבש לימון או טעמים אחרים שאתם אוהבים.  

זמן הכנה:

כ-20 דקות וכעשר דקות לאפייה.  

כמות מנות:

כ-20 עוגיות מומלץ להגיש את עוגיות הדבש עם כוס תה או קפה. הן גם טעימות מאוד לצד כדור גלידת וניל או פרוסת גבינת שמנת. https://belightful.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%a9-%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%a0%d7%94/?feed_id=909&_unique_id=66fbabee1e410

תגובות