פריקסה: הכריך התוניסאי המיתולוגי

 פריקסה הוא כריך טוניסאי מפורסם, עשיר בטעמים וניחוחות ים תיכוני. 

הכריך מבוסס על לחמנייה מטוגנת ורכה שממלאים במגוון מרכיבים מפתיעים
כמו טונה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, וזיתים. 

זהו מאכל רחוב קלאסי שמגיע ישר מהמטבח הטוניסאי, ונחשב לאחד הכריכים האהובים ביותר.

הנה מתכון לפריקסה כמו במטבחי המסעדות והבזארים בצפון אפריקה...

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים פושרים (או יותר, לפי הצורך)
  • שמן לטיגון עמוק

למילוי:

  • 200 גרם טונה בשמן (מנוקזת)
  • 2-3 ביצים קשות, פרוסות לפרוסות דקות
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים, פרוסים
  • 1 כף הריסה (רשות, למי שאוהב חריף)
  • 2 כפות לימון כבוש (פרוס)
  • חופן זיתים שחורים או ירוקים (רצוי ללא גרעינים)
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • 1 פלפל חריף פרוס (רשות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר והשמרים. הוסיפו את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
  2. הוסיפו את השמן והמלח, ולושו את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא חלק ורך. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד מים. אם הוא רטוב מדי, הוסיפו עוד קצת קמח.
  3. כסו את הבצק במגבת לחה והניחו לו לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

טיגון הלחמניות:

  1. לאחר שהבצק תפח, הפרידו אותו לכדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג-פונג) ושטחו אותם בעדינות לצורת אליפסה.
  2. חממו שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. כאשר השמן חם (כ-170 מעלות), טגנו את הלחמניות עד שהן מזהיבות מכל צד. זה לוקח כ-2-3 דקות לכל צד.
  3. הוציאו את הלחמניות לנייר סופג להורדת עודפי השמן.

הכנת המילוי:

  1. חצו את הלחמניות המטוגנות לאורכן (אך לא עד הסוף) והתחילו למלא בכל טוב.
  2. מרחו הריסה לפי הטעם, והניחו שכבה של טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוחי אדמה, לימון כבוש, זיתים, מלפפון חמוץ, ופלפל חריף אם אוהבים.
  3. תבלו במלח ופלפל, וסחטו מעט לימון טרי מעל.

הגשה:

  1. הגישו את הפריקסה מיד כשהוא חם ורך, לצד חמוצים ופלפלים חריפים.

טיפים:

  • את הבצק ניתן להכין מראש ולהשאיר אותו לתפוח במקרר בלילה לפני הטיגון.
  • אפשר להוסיף או להוריד מרכיבים לפי הטעם האישי, כל משפחה טוניסאית מכינה את הפריקסה בצורה מעט שונה!

בתיאבון!

תגובות